Merken

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in vele soorten en maten. Simpel gezegd zijn er twee soorten zonnepanelen, namelijk; de blauwe(poly kristallijne) zonnepanelen en de zwarte(mono kristallijne) zonnepanelen. Waar zit het verschil in tussen de blauwe en zwarte zonnepanelen?

Productie

De kosten van produceren van “zwarte” zonnepanelen lagen iets hoger dan het produceren van de “blauwe” zonnepanelen. Dit komt door een andere manier van produceren. Met name de consument steeds vaker kiest voor de zwarte panelen zijn de productiekosten aan het dalen. De meeste zonnepanelen worden geproduceerd in Azië. Omdat de productiekosten hier aanzienlijk lager liggen dan elders in de wereld.

Opbrengst

Het verschil in de opbrengst tussen “zwarte” en “blauwe” zonnepanelen(met hetzelfde vermogen) zit met name in het weer. Met direct zonlicht werken “zwarte” zonnepanelen meer energie op. Op dagen met meer bewolking werken de “blauwe” zonnepanelen meer energie op. Als we kijken naar het weer in Nederland over een heel jaar bekijken, is het verschil te verwaarlozen. Omdat veel consumenten de zonnepanelen in het zicht hebben liggen en het toch enigszins een geheel moet vormen met het bestaande dak, wordt steeds meer gekozen voor de “zwarte” zonnepanelen.

Trina Solar.

Trina Solar is opgericht in 1997 en is sinds 2006 beursgenoteerd in New York. Het is daarmee een van de oudste zonnepanelen fabrikanten én het is ook financieel de meest gezonde.

Trina Solar heeft het grootste deel van de productieketen in eigen hand. van Ingot, wafer, cel tot en met zonnepaneel. Het bedrijf heeft ook het volledige kwaliteitstract in eigen hand. Producten worden in alle stadia van het productieproces uitgebreid getest.  Naast de gebruikelijke TUV en MCS certificaten hebben Trina Solar zonnepanelen ook test-certificaten voor ammonia, zoutspray, PID en zand.

Trina Solar is dé keuze voor veel grote spelers in de Europese markt omdat het naast de zekerheid van een sterk bedrijf ook hoge opbrengsten genereert. Door de hoge eisen aan alle componenten leveren de panelen zeer hoge resultaten. Ook in de simulatiesoftware van onder andere PVSyst is dit duidelijk zichtbaar.

Tenslotte is Trina Solar ook een van de meest maatschappelijk verantwoorde ondernemingen in onze sector. Zo werd ze in 2013 bovenaan geplaatst op de Silicon Valley Toxics Coalation Scorecard (SVTC 2013) als schoonste en meest verantwoorde producent. Boven bijvoorbeeld Solarworld, REC en ver boven onder andere Canadian Solar en JA Solar.

Jinko Solar

De Eagle Series-module van JinkoSolar is ’s werelds eerste PID-vrije module onder de conditie 85 ℃ / 85% RV. Het kan voor alle toepassingen worden gebruikt, met name ideaal voor installaties in gebieden met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Het stelt een nieuwe norm voor betrouwbaarheid en prestaties voor PV systemen. Met een vermogensklassen tot 275 Wp is de Eagle Series-module de krachtigste 60-cell module van dit type die op de markt verkrijgbaar is. Wereldwijd is het de eerste dubbele 85 gecertificeerde PID-vrije module, garandeert de hoogste betrouwbaarheid onder alle extreme omstandigheden.

HANWHA Q CELLS

Is onderdeel van de Hanwha Group en is een Duitse producent van zonnepanelen.
Hanwha Q Cells heeft een eigen technologie ontwikkeld: Q.Antum Technology. Deze technologie optimaliseert de lichtinval op de panelen, hierdoor verbetert de performance bij hogere of juiste lagere temperaturen en ook bij schaduwval, bewolking of zonsopgang / zonsondergang. Het resultaat: een hogere opbrengst gedurende het hele jaar. De Q Plus zonnepanelen zijn voorzien van de Q.Antum Technology.

Omvormers

Schaduw op dak kan nadelig zijn voor het rendement van uw zonnepanelen. De schaduw kan ontstaan door een dakkapel of bomen in de buurt van uw woning. Wanneer uw dak (deels) last van schaduw heeft, is het aan te raden om met micro-omvormers te werken. Dit type omvormer zorgt ervoor dat ieder zonnepaneel onafhankelijk werkt.

Voorbeeld: U heeft een aantal uren per dag op 4 van uw panelen last van schaduw. Met een standaard omvormer vallen alle zonnepanelen in dezelfde string uit. Wanneer u micro-omvormers heeft vallen alleen de panelen in de schaduw uit. De rest van panelen blijft energie opwekken.

Mirco-omvormers zijn wel prijziger in aanschaf maar zorgen er wel voor dat u ook mét schaduw het maximale rendement uit uw zonnepanelen gaat halen.

Growatt

Met het Research & Develop team van meer dan 100 engineers richt het in 2010 opgerichte Growatt zich specifiek op kostenefficiënte en gebruiksvriendelijke zonnestroom omvormers. Ze zijn daarmee één van de grotere partijen in Nederland en een topspeler voor dit product en streven daarnaast naar de beste service.

Enphase

Bij Enphase denken ze groot. Ze zien het als hun missie om zonne-energie naar een hoger niveau te tillen, naar een situatie waarin ze hiermee kunnen voorzien in de totale energiebehoefte van onze planeet. De visie is een volledig door zonne-energie aangedreven planeet en bij het nastreven van deze visie houden ze altijd aandacht voor de drie grondbeginselen waardoor wij ons vanaf het begin hebben laten leiden: innovatie, kwaliteit en verantwoordelijkheid.

Ze verleggen voortdurend de grenzen van zonne-energie, al sinds de oprichters een stringomvormer bekeken en dachten: dat kan beter. En die grenzen blijven ze verleggen. Het is de passie om nieuwe technologieën te ontwikkelen die energie intelligenter, beter gekoppeld en goedkoper maken dan ooit tevoren.

SMA

SMA Solar Technology AG is al meerdere jaren marktleider op het gebied van ontwikkeling en productie van zonne-energie omvormers en monitoringapparatuur. SMA heeft voor ieder PV-Project een passende oplossing met producten van Duitse topkwaliteit. Het assortiment omvormers bestaat uit Sunny Boys voor residentiele projecten en de Sunny Tripowers voor grotere (commerciële) installaties.

SMA staat bekend om haar goede service en is al meerdere keren onderscheiden als beste servicepartner. Vanuit het servicekantoor in België wordt u in eigen taal geholpen bij al uw technische vragen.

Feiten en cijfers
Hoofdkantoor: Niestetal, Duitsland
Wereldwijde aanwezigheid: verkoop- en servicedochters in 20 landen
Opgericht: 1981
Aantal medewerkers: 3000 +

Montagesysteem

Esdec BV ontwikkelt, produceert en levert professionele montagesystemen voor zonnepanelen op daken, genaamd ClickFit en FlatFix.

ClickFit is de verzamelnaam van onze schuin dak systemen. FlatFix is de verzamelnaam van onze systemen voor op platte daken. Voor alle type daken en situaties levert Esdec een passende oplossing. De innovatieve systemen onderscheiden zich doordat ze eenvoudig te plaatsen zijn, zonder concessies te doen aan degelijkheid en duurzaamheid van het product. Dit komt de uiteindelijke kwaliteit en levensduur van het PV-systeem ten goede.

ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA.

Sinds de oprichting van Esdec BV in 2004, zijn er wereldwijd meer dan 4.000.000 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van >1GWp op ClickFit en FlatFix geïnstalleerd. Esdec BV is één van de grootste Nederlandse producenten van zonnepaneel montagesystemen.

ClickFit EVO

ClickFit EVOFlexibel en eenvoudig zijn hier de kernwoorden
Ga je aan de slag met Clickfit EVO dan heb je aan één stuk gereedschap genoeg! De revolutionaire haak- en kliktechniek maakt ander gereedschap overbodig. Dankzij het slimme ontwerp van dit innovatieve montagesysteem kun je de panelen zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Ook blijft de dakconstructie volledig intact. Het is niet nodig om te boren in de bestaande dakconstructie. De universeel verstelbare dakhaak past op alle dakpan/panlat-combinaties en de doordachte waterkering gaat lekkage op een slimme manier tegen.

FlatFix Fusion

FlatFix Fusion is een revolutionair lichtgewicht platdak-systeem dat gebruikt kan worden voor nagenoeg alle platte daken. Door het aerodynamische design van het systeem hoeft er slechts een minimum aan ballast gebruikt te worden. Tevens is dit systeem door het unieke ontwerp zowel geschikt voor grote als kleine systemen. Met een vast ingestelde hellingshoek van 13 (dit zorgt ervoor dat jouw zonne-energie systeem in alle richtingen zeer goede opbrengsten heeft).

FlatFix Fusion heeft tal van slimme details waaronder een geïntegreerd kabelmanagement. Een thermische ontkoppeling van de zonnepanelen en het dak en passieve koeling van de zonnepanelen. Deze features leiden tot een hoger rendement en langere levensduur van jou zonne-energie systeem.

Van der Valk Solar Systems is één van de snelst groeiende bedrijven in de solarbranche en richt zich volledig op het ontwikkelen en produceren van solar montagesystemen voor schuine daken, platte daken en open velden. Van der Valk Solar Systems heeft ook een vestiging met kantoor en magazijn in de UK.

De montagesystemen worden ontwikkeld en geproduceerd in eigen fabriek in Nederland en onderscheiden zich door hun brede inzetbaarheid, zeer snelle montage en hoge kwaliteit. Ze zijn ontwikkeld volgens de nieuwste Eurocodes en voldoen daarmee aan de eisen die banken en verzekeringsmaatschappijen stellen aan solar-installaties.

Van der Valk Solar Systems

Van der Valk Solar Systems werkt nauw samen met Van der Valk Systemen, al sinds 1963 een wereldwijd begrip op het gebied van bewegende systemen en bevestigingscomponenten. Het gezamenlijke bedrijvencomplex bestaat uit 20.000 m2 kantoren en bedrijfshallen. Met gebruikmaking van een modern machinepark en de nieuwste technologieën worden producten en systemen hier snel en nauwkeurig ontwikkeld, gefabriceerd en getest.